top of page

KETELCO Productinfo

 

 

Vaillant is Europees marktleider en absoluut een innoverende entiteit met een oog voor detail en producent van Topkwaliteit aan betaalbare prijzen. Daarom hebben wij 'KETELCO' door de jaren heen besloten om de focus op de beste speler in de markt 'Vaillant' te leggen en zijn wij ons gaan specialiseren in hun producten.

 

Enkele informatieve video's:

 

​

Condensatieketels
Productinfo

VAILLANT: condensatieketels 'KETELCO'  

VAILLANT: condensatieketels intern 'KETELCO'

Zonneboiler in combinatie met condensatieketel

VAILLANT: Zonneboiler-condensatieketel-combi 'KETELCO'          

VAILLANT: Productie zonnecollectoren 'KETELCO'

Warmtepomp Lucht/water​

VAILLANT: Warmtepomp luch/water 'KETELCO' 

VAILLANT: Hoe werkt een warmtepomp 'KETELCO'

​HYBRIDE condensatieketel

VAILLANT: Hoe werkt HYBRIDE condensatieketel 'KETELCO'

VAILLANT: De HYBRIDE condensatieketel 'KETELCO'

Condensatieketels op gas

​

Condensatieketels op gas maken niet alleen optimaal gebruik van de geleverde energie, maar benutten in tegenstelling tot traditionele ketels ook de warmte in de rookgassen, die anders door de schoorsteen verdwijnt.

 

Het rendement van condensatieketels:

​

Hr-ketels hebben een veel hoger rendement, wat leidt tot lagere verwarmingskosten en minder uitstoot van gassen. Onze gasgestookte Vaillant condensatieketels zijn bij KETELCO natuurlijk geschikt voor zowel verwarming als warmwaterproductie.


De voordelen van een condensatieketel van Vaillant:

​

  • Optimaal energierendement: tot wel 98%

  • Aanzienlijk minder roet en deeltjes bij verbranding via condensatietechnologie

  • Tot 35% lager verbruik ten opzichte van een oude verwarmingsinstallatie

  • Lage investeringskosten

  • Flexibele uitbreiding, bijv. met zonnepanelen, warmtepompen, buffertanks en thermostaten

 

Hoe werkt een condensatieketel:

​

In een condensatieketel wordt het water verwarmd door de verbrandingswarmte, net als bij niet-condenserende ketels. De vrijkomende rookgassen worden normaal door de schoorsteen afgevoerd, waardoor de energie in het rookgas verloren gaat. Met de condensatietechnologie worden deze gassen, die voor een groot deel uit hete waterdamp bestaan, wel benut. De warmte-energie wordt uit het rookgas gewonnen en aan het verwarmingscircuit afgegeven.


Om de energie uit de waterdamp te halen, moet deze condenseren. Dat gebeurt bij een temperatuur die lager is dan 56°C De condensatieketel koelt de stoom via een speciaal ontworpen warmtewisselaar. De gewonnen energie wordt gebruikt om het koude verwarmingswater voor te verwarmen. Het warme water stroomt vervolgens door de eerste warmtewisselaar, waar het verder wordt opgewarmd tot de gewenste temperatuur. Tijdens dit proces ontstaan kleine hoeveelheden condensatiewater die moeten worden afgevoerd. De zuurgraad van het afvalwater is echter zo laag dat het zonder verdere neutralisatie via het normale rioleringssysteem kan worden weggeleid.

 

​

Het verschil tussen de bovenste en de onderste verbrandingswaarde

​

Wanneer we het bij KETELCO hebben over het hoge rendement van 98 procent (Hs) die onze Vaillant condensatieketels opleveren, verwijzen we naar de 'bovenste verbrandingswaarde'. We onderscheiden deze waarde van de 'onderste verbrandingswaarde', waarop we in de branche gewoonlijk onze berekeningen baseren. De onderste verbrandingswaarde is de hoeveelheid warmte die bij de verbranding van een energiebron kan worden gebruikt, zonder dat er condensatie plaatsvindt. De onderste verbrandingswaarde heeft dus slechts betrekking op een deel van de totale energie van de brandstof.


De bovenste verbrandingswaarde omvat daarentegen ook de hoeveelheid warmte in het rookgas en de waterdamp die via condensatie kan worden benut. Bij het berekenen van de inputenergie voor de bovenste verbrandingswaarde wordt met deze extra warmte rekening gehouden. Het rendement van een verwarmingstoestel, ook wel standaardrendement genoemd, kan in het ideale geval oplopen tot maximaal 100%, indien berekend op basis van de bovenste verbrandingswaarde.

 

 

Voor condensatieketels is er soms een extra afvoerpijp nodig

​

​

Bij de installatie van een condensatieketel in plaats van een atmosferische ketel, kan het nodig zijn de bestaande schoorsteen te tuberen met een plastic pijp. De extra afvoerpijp voor het stookgas heeft echter een kleine diameter en kan eenvoudig in een bestaande schoorsteen worden gemonteerd door KETELCO. Een condensatieketel kan ook de rookgassen voeren via een afvoerkanaal dat met het dak of de buitenmuur verbonden is. Een aanvoerkanaal zorgt op zijn beurt voor de aanvoer van verse lucht die nodig is voor de verbranding. Hierdoor wint u heel wat flexibiliteit en veiligheid. Ons uitgebreide Vaillant-gamma rookgasafvoersystemen biedt voor elke situatie bij KETELCO een geschikte oplossing en een (dure) schoorsteen is niet meer nodig!

 

 

Het juiste verwarmingssysteem

​

Er is geen standaardoplossing voor wie op zoek is naar het juiste verwarmingssysteem, maar bij KETELCO bieden wij u altijd een op maat gemaakte Vaillant-oplossing dat perfect aan uw behoeften voldoet.

​

​

​

 

Warmtepompen

​

Warmtepompen maken gebruik van de gratis energie die aanwezig is in de natuur. Ze onttrekken energie uit de lucht, het grondwater of de bodem. Een warmtepomp is een milieuvriendelijke oplossing voor verwarming en warm water. Ze garanderen een grote flexibiliteit: u heeft de keuze tussen verschillende energiebronnen en installaties.

Bespaar geld en energie met een warmtepomp, van Vaillant bij KETELCO, als centraal verwarmingssysteem

Ongeacht de gebruikte technologie, hebben warmtepompen zelfs bij lage omgevingstemperaturen een hoog rendement. Tot 75 procent van de verwarmingsbehoefte kan rechtstreeks en helemaal gratis uit de omgeving worden gehaald. Slechts 25 procent moet in de vorm van elektriciteit worden toegevoegd Daarnaast kan u bij de installatie van een warmtepomp ook vaak genieten van subsidies.

​

De voordelen

​

  • Geen schadelijke CO²-uitstoot

  • Maakt gebruik van natuurlijke en onuitputtelijke energiebronnen

  • Flexibele oplossingen op maat

  • Lage verwarmingskosten: 75 % van de energie komt uit de omgeving, slechts 25 % wordt toegevoegd door elektriciteit

  • Bepaalde types kunnen ook instaan voor koeling in de zomer

  • Onderhoudsarme technologie met een lange levensduur

      

De plaatsing van een warmtepomp

 

Afhankelijk van het type warmtepomp of de energiebron die u verkiest, moet uw woning aan bepaalde eisen voldoen voor een correcte plaatsing. Bepaalde vereisten gelden voor elk type:

​

  • Vloerverwarming of radiatoren voor een systeem dat werkt met lage temperaturen voor verwarming

  • Goede isolatie van het gebouw

 

 

Lucht/water-warmtepompen

​

Lucht/water-warmtepompen halen energie uit de omgevingslucht. Ze werken efficiënt met buitenlucht met een temperatuur tot -20 °C.

​

​

Werking van een lucht/water warmtepomp

​

Lucht/water warmtepompen zuigen de buitenlucht op en maken via compressie de warmte die in deze lucht is opgeslagen beschikbaar voor verwarmingsdoeleinden. Na gebruik wordt de gekoelde lucht weer naar buiten afgevoerd.

In plaats van een grondsonde, een put of een stuk grond hebt u voor lucht/water-warmtepompen alleen een plek nodig voor de installatie van de buiteneenheid. Een lucht/water-warmtepomp kan uit alleen een buiteneenheid bestaan of uit meerdere onderdelen. Een systeem met meerdere onderdelen bestaat uit een binnen- en een buiteneenheid.

​

​

Wanneer kiezen voor een lucht/water warmtepomp

​

Voor lucht/water-warmtepompen zijn geen aanpassingen of een afzonderlijk stuk grond nodig. Ze zijn daarom zeer geschikt voor de modernisering van bestaande verwarmingsinstallaties en voor gebouwen waarvan de bijbehorende grond slecht toegankelijk is. Systemen met lucht/water-warmtepompen kunnen eenvoudig worden uitgebreid, bijvoorbeeld met zonnepanelen en condensatieketels. Lucht/water-warmtepompen zijn het goedkoopst in aanschaf, maar het rendement of vermogen is laag in vergelijking met andere systemen. Wij onderzoeken bij KETELCO voor u graag de meest rendabele en geschikte oplossing.

Zonneboilers

​

Een zonneboiler kan perfect gecombineerd worden met de wand- en vloerketels, op gas of op stookolie.

De slimme systemen van Vaillant stemmen zichzelf af op uw behoeften en de weersomstandigheden zodat u bij KETELCO steeds maximaal gebruik kunt maken van de beschikbare zonne-energie.

Een complete installatie omvat 1, 2 of 3 zonnepanelen, een zonneboiler van 150, 250 of 350 liter en bijbehorende zaken zoals regeling, steekpomp en montageaccessoires.

Dit systeem wordt verkocht als kit, waardoor u op een eenvoudige manier voordeel kunt halen uit de gratis zonne-energie voor de productie van sanitair warm water.

auroSTEP plus 150 bestaat uit 1/2 thermische zonnepane(e)l(en) en een monovalente (1 spiraal) zonneboiler van 150 liter. Het systeem is geschikt voor een gezin van 2 tot 3 personen.

Eventuele bijverwarming is altijd mogelijk via een verwarmingsketel van het combi-type en dus over de ingebouwde sanitaire warmtewisselaar, bijvoorbeeld met de ecoTEC plus VCW.
Het is ook optioneel mogelijk om de elektrische weerstand van 2,5 kW aan te sluiten op het circuit van de zonnevloeistof: de ideale oplossing als u geen verwarmingsketel of badverwarmer hebt.

auroSTEP plus 250 bestaat uit 2/3 thermische zonnepanelen een monovalente of een bivalente (2 spiralen) zonneboiler van 250 liter. Het systeem is geschikt voor een gezin van 4 tot 5 personen.

De monovalente versie heeft één verwarmingsspiraal en werkt zoals de bovenstaande auroSTEP plus 150. De bivalente versie heeft twee verwarmingsspiralen: de

onderste spiraal staat in verbinding met de zonnepanelen terwijl de bovenste dient voor de eventuele bijverwarming van het water en in verbinding staat met een vloer- of wandketel.

auroSTEP plus 350 bestaat uit 3 thermische zonnepanelen en een bivalente (2 spiralen) zonneboiler van 350 liter. Het systeem is geschikt voor een gezin van 6 tot 7 personen.

​

Zonneboiler collector systemen onder druk

​

Robuust systeem voor complexere gebouwen of situaties dat een efficiënte regeling en een optimale zonnewinst biedt en erg weinig energie verbruikt. Dankzij het systeem onder druk mag de boiler zo hoog geplaatst worden als u wilt. Een minimale hellingsgraad van de leidingen met de zonnevloeistof is niet meer nodig. Dankzij die vrijheid kunt u de zonneboiler vrijwel overal installeren.

​

Zonneboilers op zijn best

​

De nieuwe zonneboilers van Vaillant bewaren het warm water langer en beperken dus de energiekosten tot het strikte minimum. Dankzij de nieuwe hoogtechnologische isolatie met pur van 50 of 70 mm dik (voor het reservoir van 350 liter) kreeg de boiler het ErP B-label. De temperatuur van het water kan oplopen tot 85 °C, wat een bijkomende zonnewinst van 13% kan opleveren. Vandaar onder andere dat wij ook voor deze maximale rendementsoplossingen kiezen bij KETELCO

​

​

De elektrische weerstand in de Vaillant zonneboiler

​

Deze weerstand bevindt zich niet in het reservoir maar is geïntegreerd in het circuit van de zonnevloeistof. Hij zal dus enkel indien nodig de zonnevloeistof verwarmen, die op haar beurt het water in het reservoir zal verwarmen. Het grootste voordeel is dat het reservoir volledig opgewarmd kan worden terwijl dit in andere gevallen vaak slechts voor de helft gebeurt. Zo zorgt u in alle comfort steeds voor sanitair warm water. Een ander voordeel is het voorkomen van kalkvorming op de elektrische weerstand. Twijfel niet langer en vervang uw oude elektrische waterverwarmer, bij KETELCO, door een Vaillant zonneboiler met een optionele elektrische weerstand!  

 

 

Ingebouwde regeling met zonneopbrengst van het systeem

​

U kunt uw verbruik opvolgen dankzij een geïntegreerde regelaar die de zonnewinst berekent. De zonneboiler toont u op elk moment de energiewinst van de huidige dag, maand of jaar, evenals de totale winst.

 

Met hoogrendementspompen spaart u extra elektriciteit en geld uit

​

De prijs van het reële brandstofverbruik is niet de enige factor die een invloed heeft op de werkingskosten van een verwarmingssysteem. Ook het elektriciteitsverbruik komt op uw energiefactuur. Het onderdeel dat veruit de meeste elektriciteit verbruikt, is de pomp. Daarom hebben wij een hoogrendementspomp ingebouwd. Die past zich aan aan de behoeften van uw verwarmingssysteem, waardoor de besparing op het stroomverbruik kan oplopen tot 70%. Door deze lagere werkingskosten spaart u geld uit en dankzij de verbeterde energie-efficiëntie beschermt u tegelijk het milieu.

 

Extra belangrijke Vaillant zonneboiler eigenschappen

​

  • Warmwaterboiler met magnesiumanode die beschermt tegen corrosie.

  • Aantrekkelijk, ultrasmal design

 

 

Hybride systemen

​

Dankzij KETELCO zijn Vaillant Hybride-sytemen 's winters lekker behaaglijk, in de zomer heerlijk koel en altijd ruim warm water uit de kraan.

Met het duurzame geoTHERM hybride systeem van Vaillant geniet u volop van alle comfort. Milieuvriendelijk en zonder zorgen. U bespaart immers tot 35% op energie en tot 25% op uw energiekosten. Bovendien verlaagt u de COâ‚‚-uitstoot tot 35%.

Al vanaf de eerste dag bespaart u met het geoTHERM hybride systeem op uw energiekosten. Het milieuvriendelijke totaalsysteem haalt duurzame natuurlijke energie uit de bodem of uit de lucht.

 

​

Groene energie

​

De warmte uit de duurzame energie-bron wordt door de geluidsarme warmtepomp opgenomen en afgegeven aan uw cv-installatie. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om uw woning te verwarmen zonder dat daarbij gebruik wordt gemaakt van uw cv-ketel.

​

Als de warmtevraag hoger is dan de warmtepomp kan leveren springt de cv-ketel bij. Een optimale combinatie. De slimme thermostaat berekent zelf welke energiebron het hoogste rendement biedt rekening houdend met de gas- en energiekosten.

​

In de zomer kunt u uw woning met het geoTHERM hybride systeem ook koelen. Daarvoor wordt het warmtepompproces omgekeerd. De koelte uit de bodembron wordt opgenomen door de warmtepomp en vrijwel direct afgegeven aan uw cv-installatie. Dit kan de temperatuur in uw woning tot 5 °C verlagen. De warmte uit uw woning wordt opgeslagen in de bodembron. Zo bent u altijd verzekerd van maximaal comfort.

​

Labelverbetering

​

Behalve maximaal comfort zorgen wij bij KETELCO dankzij het Vaillant geoTHERM hybride systeem voor nog meer voordelen. Zo is het systeem flexibel, compact en eenvoudig toe te passen. Perfect voor zowel bestaande huizen als nieuwbouwwoningen. Als eigenaar van een bestaande woning kunt u wel drie stappen maken in energielabelverbetering waardoor uw huis zijn waarde verhoogt. Hierdoor maakt u uw huis ook toekomstbestendig bij KETELCO.

​

Bovendien is het systeem toe te passen met Vaillant hr-ketels vanaf 2006 (met eBUS aansluiting).

​

Met het geoTHERM hybride systeem geniet u duurzaam van veel comfort. U bespaart energie, zorgt voor minder COâ‚‚-uitstoot en maakt gebruik van een groene energiebron. Bovendien is het energiezuinige systeem muisstil door de beste dempingstechnieken en perfecte isolatie. Zo is de luchtunit van binnen en buiten geïsoleerd en uitgerust met een modulerende gelijkstroom ventilator die langzaam en geruisloos opstart.

​

Daarnaast is de zeer efficiënte warmtepomp geluidsarm door de drievoudig gedempte compressor. Dit alles maakt het geoTHERM hybride systeem trillingvrij en fluisterstil. Dompel uzelf bij KETELCO dag in, dag uit in warme en koele weldaad zonder dat u het milieu belast.

​

Beste kwaliteit

​

Of u nu kiest voor een grondbron of luchtunit, met het geoTHERM hybride systeem haalt u de beste kwaliteit in huis. Vaillant heeft haar jarenlange kennis gecombineerd met de nieuwste technieken en beste materialen met een lange levensduur. Alles om u duurzaam en comfortabel te laten genieten.

​

Compact design

​

Het geoTHERM hybride systeem is een lust voor het oog. Mooi, strak vormgegeven toestellen die zorgen voor een rustige, maar luxe uitstraling. Tevens is het systeem zeer flexibel te plaatsen. Alleen het beste vinden wij goed genoeg bij KETELCO.

​

​

​

​

​

KETELCO: Informatie VAILLANT; Condensatieketels, Zonneboilers, Warmtepompen en HYBRIDE
bottom of page